Кои се алатките за зафаќање на земјата?

Алатите за зафаќање на земјата, исто така познати како GET, се метални компоненти високо отпорни на абење кои доаѓаат во директен контакт со земјата за време на градежните и ископувачките активности.Без разлика дали управувате со булдожер, натоварувач, багер, натоварувач со тркала, моторен гредер, плуг за снег, стругалка итн., вашата машина треба да биде опремена со алатки за заглавување на земјата за да ја заштити машината од неопходното абење и можно оштетување на корпата или мувла.Имањето на соодветни алатки за зафаќање на земјата за вашата апликација може да резултира со многу придобивки како што се заштеда на гориво, помал стрес на целокупната машина, намалено време на работа и намалени трошоци за одржување.

Постојат многу видови алатки за зафаќање на земјата кои се користат за различни апликации.Рабовите за сечење, краевите делови, стеблата за рипер, забите со рипер, забите, карбидните делови, адаптерите, дури и завртките за плуг и навртките се алатки за заглавување на земјата. Без разлика со која машина користите или со која апликација работите, постои алатка за заглавување заштитете ја вашата машина.

Иновациите во алатките за зафаќање на земја (GET) го зголемуваат животниот век на машинските делови и го зголемуваат производството, а истовремено ги намалуваат вкупните трошоци за сопственост на машината.
GET вклучува многу големи машини, заедно со додатоци кои можат да се поврзат со багери, натоварувачи, дозери, грејдери и друго.Овие алатки вклучуваат заштитни рабови за постоечките компоненти и опрема за пробивање за копање во земјата.Тие доаѓаат во различни стилови за да ги задоволат потребите на различни материјали и средини, без разлика дали работите со земја, варовник, карпи, мраз или нешто друго.

Опциите на алатите за зафаќање на земјата се достапни за популарните категории на машини за многу индустрии. На пример, опремата GET често е опремена со корпите на багерите и натоварувачите и на сечилата на дозерите, грејдерите и плуговите за снег.

Со цел да се намали оштетувањето на опремата и да се зголеми производството, изведувачот користи повеќе опрема GET од претходната. Се очекува глобалниот пазар на алатки за ангажирање земја да има стапка на раст (CAGR) од 24,95 проценти во периодот 2018-2022 година, според извештајот насловен „Глобал Ground Engaging Tools (GET) Market 2018-2022“ објавено од ResearchAndMarket.com.

Според извештајот, два главни двигатели за овој пазар се експоненцијалниот пораст на паметните градови и трендот на примена на еко-ефикасни рударски практики.


Време на објавување: Декември-07-2022 година